Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Limoennasi met prei en garnalen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
Conimex Nasi Goreng met Kipsaté
maaltijdpakket
▢
250
g
gebroken sperzieboontjes
▢
1
limoen
▢
4
eetlepel(s)
grof gehakte koriander
▢
Conimex Wok Olie
▢
400
g
rauwe gepelde grote garnalen
▢
1
zak
preiringen
300 g
Instructies
Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar.
Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
Kook ondertussen de sperzieboontjes in ca. 10 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
Afgieten en koud spoelen.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
Meng de dressingmix (uit het pak) met ½ dl koud water en laat 5 minuten staan.
Meng met de sperzieboontjes en de helft van de koriander.
Verhit een wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
Voeg 1½ dl koud water en de satésausmix (uit het pak) toe.
Goed roeren en 3 minuten zachtjes laten koken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de preiringen 3 minuten.
Voeg de gekookte rijst, de rest van de koriander, de limoenrasp en de nasi goreng kruidenmix (uit het pak) toe.
Goed mengen en nog 3 minuten wokken.
Voeg naar smaak limoensap toe.
Verdeel de nasi over 2-3 borden, schep de garnalen saté ernaast en geef de boontjes er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer er Conimex Kroepoek Cassave bij voor een lekker knappertje en zet pittige Sambal Brandal op tafel voor degene die van een beetje scherp houdt.
Variatietip:
Vervang de boontjes door peultjes. Voeg een in blokjes gesneden tomaat toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Oosters