Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de sausmix in een schaaltje met 2 dl kokend water.
Goed roeren en naar smaak een halve tot een hele eetlepel sambal toevoegen.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Snijd de schnitzels elk in 3 stukken.
Verhit en scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzeltjes om en om 2 minuten.
Schuif het vlees aan de kant.
Voeg de uien en de helft van de knoflook toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de saus toe en schud de pan een beetje heen en weer.
Verdeel de plakjes vlees weer over de pan en laat het nog 1 minuut zachtjes pruttelen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook en de spinazie 3 minuten.
Breng op smaak met zout.
Verdeel de mie over 4 borden met de spinazie, het vlees en de saus ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer er Conimex Kroepoek Naturel bij, dat is lekker en werkt geweldig om te blussen als het toch nog iets te pittig is.
Variatietip:
Lekker krokant uitgebakken speklapjes zijn ook heerlijk om in Sambal Badjaksaus af te maken. Voeg eventueel ook een lepel bruine basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap aan de saus toe.