Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise knoflook koriandermie met roerei en cashewnoten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zak
Conimex Chinese Eiermie
▢
6
eieren
▢
6
lente-uitjes
▢
600
g
bahmigroentepakket met rode peper
▢
Conimex Wok Olie
▢
Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
▢
75
g
cashewnoten
gezouten
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Klop de eieren los.
Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes.
Halveer de rode peper (uit het groentepakket), verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de peperringetjes ca. 3 minuten.
Roer de losgeklopte eieren erdoor en laat ze stollen.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe.
Wok nog 1 minuut.
Schep de uitgelekte mie en de lente-ui erdoor en warm het geheel goed door.
Schep de mie in de diepe borden of kommen en bestrooi met de cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet voor een lekker knappertje Conimex Gebakken Uitjes en Kroepoek Bali op tafel.
Variatietip:
Deze mie is ook lekker met Conimex Woksaus Thaise Sweet Chili. Vervang de cashewnoten eventueel door gezouten pinda's of Seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Noten
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch