Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jaggery satay
(palmsuikersaté)
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
rundvlees
zeer mals zoals kogelbiefstuk
▢
1
eetlepel
tamarindepulp
▢
1
kop
kokend water
▢
2
theelepels
pimentpoeder
▢
½
theelepel
gemalen zwarte peper
▢
½
theelepel
zout
▢
4
eetlepels
geraspte jaggery
palmsuiker van Sri Lanka of gula djawa of 3 eetlepels bruine kandijsuiker
▢
8
eetlepels
plantaardige olie
Instructies
Snijd het vlees in dobbelstenen van 2 cm.
Week de tamarindepulp 10 minuten in kokend water, knijp ze daarna goed tussen de vingers uit en zeef het vocht.
(U kunt het tamarindevocht kan eventueel vervangen door 6 eetlepels (gezeefd) citroensap en 6 eetlepels water).
Voeg er al roerend het pimentpoeder, de peper, het zout en de suiker aan toe en blijf roeren tot de suiker en het zout zijn opgelost.
Verhit de olie en bak de stukjes vlees heel snel rondom bruin.
(U kunt hetvlees het beste in gedeelten in de hete olie bakken).
Schep de stukjes vlees uit de pan en laat ze even uitlekken.
Doe ze daarna bij de saus en laat alles 10-15 minuten heel zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is en de saus tamelijk dik is geworden.
Steek de blokjes vlees aan bamboestokjes (4-5 stukjes per stokje) en schenk de rest van de saus erover.
Geef er rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
India