Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Allitas de pollo en escabeche
Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
kippenvleugeltjes
▢
250
ml
olijfolie
▢
100
ml
wijnazijn
wit
▢
1
eetlepel
honing
▢
½
bol
knoflook
teentjes geplet met de zijkant van een mes
▢
2
blaadje(s)
laurier
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
mild
▢
1
grote
ui
in ringen
▢
bloem
▢
2
takjes
tijm
of 2 theelepels gedroogde
▢
versgemalen zwarte peper
▢
1
takje
peterselie
▢
zout
Instructies
Bestrooi de kippenvleugeltjes met zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem.
Bak ze in de olijfolie tot ze goed bruin zijn.
Leg ze dan even apart.
Fruit in dezelfde olie de knoflook, de laurier, de ui en de tijm.
Voeg wanneer de ui begint te kleuren, de peterselie, de paprikapoeder en onmiddellijk daarna de wijnazijn en de honing toe.
Laat dit enkele minuten zachtjes koken en giet het dan over de kippenvleugeltjes.
Laat dit enkele uren intrekken, af en toe omscheppen.
Alvorens te serveren nog even opwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met krielaardappeltjes en de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Europa