Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pechuga de pollo en jerez
Kipfilet in sherry
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
kipfilet
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
bloem
om te paneren
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
¼
liter
droge Sherry Fino
▢
1
dl
kippeboulllon
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
takje
tijm
▢
1
klein potje
olijven
met pimento gevuld (circa 60 g)
Instructies
Snijd de kipfilets in blokjes van circa 3 cm, bestrooi ze met zout en wentel ze door de bloem.
Verhit de olijfolie in een grote pan.
Bak de stukjes kip met een paar tegelijk even aan alle kanten bruin, haal ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout.
Giet de olijfolie uit de pan, maak de aanbaksels los met sherry en voeg de kippenbouillon toe.
Pel de teentjes knoflook en knijp ze uit boven de pan.
Voeg het takje tijm toe en laat de saus onafgedekt tot een derde inkoken.
Doe de stukjes kip in de saus en kook ze circa 10 minuten zachtjes mee.
Snijd de olijven in plakjes en voeg ze na 5 minuten toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip