Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rogan gosht
Malse lamskerrie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
lamspoelet
mager
▢
8
gram
ketoembar
▢
2
gram
kruidnagels
▢
5
gram
chilipoeder
▢
2
gram
kardemom
▢
5
gram
garam masala
▢
5
gram
zout
▢
2
gram
zwarte peper
▢
100
gram
boter
▢
100
gram
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
dl
slagroom
▢
2½
dl
magere yoghurt
▢
5
gram
suiker
Instructies
Meng in een kom het lamspoelet, de kruiden, garam masala en het zout goed en laat het vlees ± 30 minuten marineren.
Smelt in een pan de boter.
Bak het vlees op hoog vuur rondom lichtbruin (Laat de kruiden niet aanbranden).
Voeg de ui toe, pers het teentje knoflook erboven uit en laat dit even meebakken.
Voeg de slagroom en 3 dl water toe.
Laat het vlees op zacht vuur in ± 1 uur gaar stoven.
Roer er vlak voor het serveren de yoghurt door.
Breng eventueel op smaak met suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
India