Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mhaans kari
Lamscurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
lamsschouder
of -bout zonder bot
▢
100
gram
ghee
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperde
▢
2
theelepels
koriander
gemalen
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
1
theelepel
komijn
gemalen
▢
½
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
1
verse
groene chilipeper
ontpit en gehakt
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
3
dl
water
▢
1
theelepel
zout
Instructies
Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm; verwijder vetranden en zenen.
Smeltde ghee in een grote pan met dikke bodem en bak de blokjes vlees snel aan alle kanten bruin.
Schep ze met een schuimspaan uit de ghee en in een kom en zet even apart.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
Roer de kruiden, chilipeper en -poeder erdoor en roerbak 3 minuten.
Doe het vlees terug, voeg het water en zout toe en laat 45-60 minuten zacht koken tot het vlees gaar is.
Kook met deksel als u een curry met veel saus wenst, zonder deksel als de curry droog moet zijn.
Serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
India