Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamscurry met abrikozen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
abrikozen
gedroogde
▢
6
eetlepels
plantaardige olie
▢
2
fijngesneden
uien
▢
2
fijngesneden teentjes
knoflook
▢
1
theelepel
kaneel
gemalen
▢
1
theelepel
djinten
gemalen komijn
▢
2
theelepels
cayennepeper
▢
2
theelepels
kardemompoeder
▢
1
theelepel
kruidnagel
gemalen
▢
3
tomaten
in stukjes
▢
2
dl
water
heet
▢
currysaus
▢
uitgelekte
abrikozen
Instructies
Laat 150 gr gedroogde abrikozen 1 nacht in water wellen.
Braad 12 enkele lamskoteletten in 6 eetlepels plantaardige olie in ± 10 minuten rondom aan en neem het vlees uit de pan.
Bak in de achtergebleven olie 2 fijngesneden uien, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 2 theelepels cayennepeper, 2 theelepels kardemompoeder en 1 theelepelgemalen kruidnagel ± 5 minuten.
Voeg dan 3 tomaten in stukjes, uitgelekte abrikozen en 2 dl heet water toe en leg het vlees in de currysaus.
Breng het gerecht met zout op smaak en laat het vlees op zeer matig vuur in ± 20 minuten gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Fruit
/
Lamsvlees
Land van herkomst
India