Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boti kebab
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
gram
lamsbout
uitgebeend
▢
2
teentjes
knoflook
gepelde en gesnipperde
▢
2
eetlepel(s)
korianderblaadjes
fijngehakte
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
75
gram
Bulgaarse yoghurt
▢
zout
▢
½
theelepel
gemalen kurkuma
▢
2
eetlepel(s)
olie
Voor de garnering:
▢
ui
dunne ringen
▢
slablaadjes
knapperige
▢
komkommer
wigvormige stukjes
Maal in koffiemolen:
▢
6
groene kardemoms
met de schil
▢
2½
cm
kaneelstokje
▢
2½
gedroogde rode chilipepers
▢
1
eetlepel(s)
korianderzaadjes
Instructies
Was het vlees en droog het met een doek.
Kerf hem met een scherp mes in en snijd het in blokjes van 4 bij 4 cm.
Vermeng de knoflook, koriander, yoghurt en het citroensap in de keukenmachine en voeg het zout, de kurkuma en de gemalen ingrediënten toe.
Doe het vlees in een kom en doe het mengsel uit de keukenmachine erbij.
Meng goed, dek de kom af en laat 6-8 uur intrekken (of laat de kom een nacht in de koelkast staan).
Laat de grill flink heet worden.
Bekleed de grillpan met een stuk aluminiumfolie.
Rijg de blokjes vlees aan pennen, laat tussen de blokjes een halve cm ruimte.
Roer de olie door de overgebleven marinade en zet het mengsel apart.
Leg de pennen op het folie in de grillpan en rooster de kebab 2-3 minuten.
Draai de pennen en rooster nog eens 2-3 minuten.
Verminder de hitte van de grill.
Doop een kwastje in het mengsel van olie en marinade, bestrijk de kebab ermee en rooster nog 6-8 minuten.
Draai de pennen, bestrijk de kebab met het restant van de olie en rooster ze nog 6-8 minuten.
Variatie: U kunt in plaats van lamsvlees ook varkensvlees gebruiken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
U kunt in plaats van lamsvlees ook varkensvlees gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
India