Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shahi korma
Koninklijke lamscurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
lamsbout
magere of -schouder ontbeend
▢
1
citroen
sap er van
▢
2½
dl
yoghurt
▢
75
gram
ghee
▢
2
middelgrote
uien
gesnipperde
▢
4
teentjes
knoflook
▢
7
cm
gemberwortel
verse geschild en in schijfjes
▢
7
cm
pijpkaneel
▢
10
kruidnagels
▢
10
kardemompeulen
▢
2
theelepels
koriander
gemalen
▢
2
theelepels
komijn
gemalen
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
1
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
1½
theelepel
zout
▢
3
dl
water
kokend
▢
100
gram
amandelen
hele geblancheerde
▢
50
gram
pistachenoten
gedopte
▢
1½
dl
room
▢
zilverblad
varak ter garnering (desgewenst)
Instructies
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de uien, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
Voeg kaneel, kruidnagels en kardemom toe, roer goed en bak nog 1 minuut.
Meng koriander, komijn, chilipoeder, kurkuma, peper en zout; voeg ze aan de pan toe en bak nog 2 minuten.
Voeg nu het vlees met marinade toe en schep goed om, zodat alles gekruid raakt en roer het kokende water erdoor.
Hak de helft van de amandelen envoeg ook toe.
Laat het vlees 50 minuten afgedekt zacht stoven tot het gaar is.
Bestrooi met de resterende hele amandelen en pistaches, temper het vuur en
voeg al roerend de room toe.
Laat nog 5-10 minuten zacht pruttelen zonder te koken.
Schep alles in een warme schaal, garneer naar wens met zilverblad en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
India