Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Radjah lamb stew
Bengaals stoofvlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
vleestomaten
▢
1
middelgrote
ui
▢
1
mooie
aubergine
▢
1
schaaltje
baby maïskolven
▢
800
gram
lamsstoverij
ontbeende
▢
boter
▢
zout
▢
knoflookpasta
▢
½
koffielepel
zwarte peper
▢
1
pijpje
kaneel
▢
1
mespunt
korianderzaad
▢
½
l
water
of groentebouillon
▢
1
limoen
▢
basmatirijst
▢
verse
korianderblaadjes
Instructies
Dompel de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in partjes.
Verwijder de zaadjes en snijd het vlees in stukjes.
Pel en versnipper de ui.
Spoel de babymaïsolie.
Schil de aubergine en snijd ze in grove stukken.
Snijd het vlees eventueel in kleine stukjes en bak het mooi bruin in een ruime klont boter.
Doe het vlees zonder het braadvet in een sudderpot, strooi er de zwarte peper over en voeg de knoflookpasta toe.
Doe er ook de kaneel en de koriander bij.
Fruit de aubergine, de ui en de tomaat in het braadvocht.
Schep ze op het vlees en voeg er het water of de bouillon aan toe.
Laat dit een uurtje stoven onder de deksel.
Maak 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pers de limoen en doe het sap bij het gerecht.
Controleer de gaarheid van het vlees en laat eventueel nog een beetje langer garen.
Verdeel het vlees over de borden.
Fruit één minuut voor het serveren de maïskolven in de frituur, dep ze droog met keukenpapier en leg ze ter garnering op het vlees.
Een paar stukjes verse koriander zorgen voor een authentiek radjah-effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er de rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
India