Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi goeriah
Geurige kokosrijst
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
rijst
▢
2
eetlepels
olie
of ghee of geklaarde boter
▢
6
dl
kokosmelk
blik á 4 dl
▢
½
stengel
sereh
citroenblad
▢
2
blaadjes
salam
▢
½
theelepel
nootmuskaat
gemalen
▢
½
theelepel
kruidnagel
gemalen
▢
1
theelepel
zout
▢
peper
versgemalen
Instructies
Verhit de olie en bak de rijst hierin al omscheppend ± 2 minuten tot alle rijstkorrels glanzen.
Voeg de kokosmelk, sereh, salam, nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper toe, breng aan de kook en laat ± 8 minuten zachtjes koken.
Dek de pan af en laat de rijst op heel laag vuur in ± 20 minuten gaar worden.
Haal de rijstkorrels van het vuur af met een vork los.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch