Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Mattar pilau
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
275
gram
Basmatirijst
▢
75
gram
boter
geklaarde
▢
2
theelepel
venkelzaadjes
▢
3
gedroogde
rode chilipepers
▢
6
hele
kruidnagels
▢
2
kaneelstokjes
elk 5 cm lang en in stukjes gebroken
▢
6
groene kardemoms
aan de top van de peul ingesneden
▢
2
laurierblaadjes
verkruimeld
▢
1
grote
ui
in dunne ringen gesneden
▢
150
gram
doperwten
diepvries
▢
1
theelepel
kurkuma
gemalen
▢
1¼
theelepel
zout
▢
5¾
dl
water
Instructies
Was de rijst, laat hem een half uur in koud water weken en dan goed uitlekken.
Verhit de boter op half vuur en bak de venkelzaadjes bruin.
Voeg de chilipepertjes, kruidnagels, kaneel, kardemom en laurierblaadjes toe,
schep een keer om en voeg dan de uiringen toe.
Bak al roerend tot de uiringen lichtbruin zijn.
Voeg de rijst, doperwten, kurkuma en zout toe en roerbak alles tot de rijst helemaal droog is (4-5 minuten), de laatste 2 minuten op laag vuur.
Voeg het water toe, breng het aan de kook en laat de rijst met het deksel op de pan 12-15 minuten sudderen. Til het deksel vooral niet op.
Neem de pan van het vuur en laat de rijst 10-15 minuten staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch