Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kedgeree van Astrid Veltman
(kruidige rijst)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
uien
▢
3
cm
gember
verse
▢
4
groene pepers
▢
1
pakje
kokosmelkpoeder
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
50
gram
amandelen
gepelde
▢
50
gram
rozijnen
▢
250
gram
rijst
▢
100
gram
linzen
▢
zout
▢
½
theelepel
komijnzaad
▢
10
kardemompeulen
▢
10
kruidnagels
▢
1
stokje
kaneel
▢
2
eetlepel(s)
suiker
Instructies
Pel en snipper de uien.
Schil en rasp de gember.
Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes.
Los het kokosmelkpoeder op in 2,5 dl water.
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Fruit de amandelen en de rozijnen tot de amandelen licht gekleurd zijn.
Schep ze uit de pan en fruit de uien en pepers in dezelfde olie.
Kook de rijst en de linzen 10 minuten op zacht vuur in 2 dl water met zout.
Voeg de amandelen (houd er een paar achter), de rozijnen, uien, pepers,
gember, kokosmelk, komijn, kardemom, kruidnagels, kaneel en suiker toe.
Kook het gerecht in ± 20 minuten gaar.
Schep het luchtig door elkaar.
Garneer met de achtergehouden amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch