Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijst en erwtjes met garam masala
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
basmatirijst
▢
3
eetlepels
plantaardige olie
▢
1
kleine
ui
in dunne halve ringen gesneden
▢
¾
theelepel
zout
▢
1
theelepel
garam masala
▢
4
eetlepels
verse dille
fijngeknipte
▢
½
liter
kippenbouillon
vers of van tablet
▢
150
verse
doperwtjes
of diepvries / beetgaar gekookt
Instructies
Was de rijst enkele malen en laat het uitlekken.
Giet er ruim water over en laat dit 30 minuten intrekken.
Laat de rijst dan goed uitlekken.
Verhit boven middelhoog vuur de olie in een kleine braadpan, voeg, als de olie heet is, de ui toe en fruit die al omscheppend goudbruin.
Voeg de rijst, het zout, de garam masala, en de dille toe en roerbak 1 minuut.
Giet er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
Sluit de pan goed af, zet het vuur heel laag en laat het gerecht 20 minuten koken.
Voeg dan de uitgelekte doperwtjes toe, sluit de pan weer goed af en nog 5-7 minuten koken.
Roer alles voor het serveren nog eens zachtjes door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
India