Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pulao van gemengde groenten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
eetlepel(s)
geklaarde boter
ghee
▢
2
uien
dun gesneden
▢
2
tomaten
gepelde en in blokjes gesneden
▢
½
kop
erwten
▢
½
kop
sperziebonen
in stukjes van 2 cm
▢
½
kop
bloemkoolroosjes
▢
½
kop
wortelen
dun gesneden
▢
2
hele
kardemoms
licht gekneusde
▢
1
kaneelstokje
van 2½ cm
▢
2
kruidnagels
▢
1
laurierblad
verkruimeld
▢
¼
theelepel
zwarte peper
vers gemalen
▢
1½
kop
langkorrelrijst
▢
7½
dl
water
▢
2
theelepel
zout
Instructies
Verhit 2 eetlepels ghee en bruin de uien. Houd ze apart voor de garnering.
Doe 3 eetlepels ghee in een pan.
Voeg de tomaten, erwten, sperziebonen, bloemkool en wortels toe en sauteer die 5 minuten.
Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Bak in de resterende ghee de kardemoms, kaneel, kruidnagels, laurierblad en peper 2 minuten.
Voeg de ongekookte rijst toe en bak nog 2-3 minuten.
Breng het water aan de kook en voeg het zout, de rijst en de groenten toe.
Meng goed door elkaar. B
edek de pan en kook op een laag vuur 20 minuten of tot de rijst gaar is.
Garneer met de uien en dien heet op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: kop = een maatbeker van 2,4 dl.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch