Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Komkommer raita
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
komkommer
▢
1
theelepel
komijnzaad
▢
125
gram
Bulgaarse yoghurt
▢
¼
theelepel
zout
▢
¼
theelepel
paprikapoeder
Instructies
Schil de komkommer en snijd hem in de lengte door.
Snijd elke helft in dunne plakjes.
Verhit een pannetje op laag vuur en rooster het komijnzaad erin tot ze wat donkerder worden.
Laat de zaadjes afkoelen en vergruis ze vervolgens met een deegrol of stamp ze in een vijzel fijn.
Klop de yoghurt tot een gladde massa en roer het komijnzaad en het zout erdoor.
Houd enkele plakjes komkommer apart voor de garnering, voeg de rest aan de yoghurt toe en schep om.
Doe de raita in een schaaltje en leg de apart gehouden plakjes komkommer erop.
Bestrooi met paprikapoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
U kunt een helft van de komkommer vervangen door een in dunne plakjes gesneden radijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Zuivel
Land van herkomst
India