Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Currysaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor± 4 ½ dl saus
▢
100
gram
ghee
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperde
▢
1
theelepel
gemalen koriander
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
½
theelepel
zout
▢
1
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
3
dl
water
▢
1
theelepel
garam masala
Instructies
Smelt de ghee in een pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten goudgeel maar niet bruin in.
Meng met de koriander, kurkuma, chilipoeder, zout en peper. Voeg het water toe en breng aan de kook.
Temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken onder geregeld roeren.
Voeg de garam masala toe en laat nog 5 minuten pruttelen, alvorens teserveren.
Gebruik warm brood naar behoefte.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
India