Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Molaha podi
een zeer heet Indiaas kruidenmengsel
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
theelepel
plantaardige olie
▢
2
eetlepel(s)
channa dal
▢
2
eetlepel(s)
urad dal
▢
15
kleine
rode chilipepers
gedroogde
▢
½
theelepel
asafoetida
▢
2
eetlepel(s)
sesamzaad
▢
½
theelepel
zout
▢
1½
eetlepel(s)
bruine suiker
palmsuiker of ongeraffineerde rietsuiker
Instructies
Verhit de olie 3 minuten op middelhoog vuur in een wok of zware braadpan.
Voeg de urad en channa dal en de chilipepers toe en roerbak ± 3 minuten tot de bonen beginnen te kleuren.
Voeg er het sesamzaad en de asafoetida bij en roerbak nog eens ± 3 minuten tot het mengsel goudbruin is en geur afgeeft.
Zet het vuur dan uit, schep het mengsel op een bord en laat het helemaal afkoelen.
Voeg er dan de suiker en het zout bij.
Maal het mengsel grof in een koffiemolen of stamp het in een vijzel korrelig.
Op een koele plaats en luchtdicht verpakt is dit mengsel onbeperkt houdbaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Desgewenst kunt voor het serveren met een blender wat olie door wat van het poeder mengen om er een saus van te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kruidenmengsels
Land van herkomst
India