Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gobi aloo
Aloo gobi is een vegetarisch gerecht van het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
aardappels
middelgrote
▢
1
bloemkool
middelgrote
▢
5
eetlepel(s)
olie
▢
½
theelepel
zwart mosterdzaad
▢
½
theelepel
komijnzaadjes
▢
14
fenegriekzaadjes
▢
1½
rode chilipepers
gedroogde /grof gesneden
▢
1
middelgrote
ui
grof gesnipperd
▢
1
verse
groene chilipeper
grof gesneden
▢
½
theelepel
kurkuma
gemalen
▢
½
theelepel
komijn
gemalen
▢
1
theelepel
koriander
gemalen
▢
1¼
theelepel
zout
▢
1
eetlepel(s)
korianderblaadjes
gehakte
Instructies
Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.
Na het koken kunt u de aardappelen 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 5 bij 5 cm.
Blancheer de bloemkool 2 minuten in kokend water.
Vooral niet te lang, want de bloemkool moet stevig blijven.
Laat hem afkoelen en verdeel hem in roosjes van 1¼cm doorsnee.
Verhit de olie in een ruime, ondiepe, gietijzeren pan op half vuur.
Voeg de mosterdzaadjes toe en doe er, zodra ze beginnen te springen, het komijnzaad en de fenegriekzaadjes bij.
Voeg even later de rode chilipeper toe.
Voeg de ui en de groene chilipeper toe en roerbak tot de ui goudbruin is (8-10 minuten).
Voeg de bloemkool toe en zet het vuur laag.
Leg het deksel op de pan en laat 6-8 minuten zacht koken.
Voeg de aardappelen, kurkuma, komijn, koriander en zout toe en schep voorzichtig om tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Leg het deksel op de pan en smoor tot de aardappelen door en door warm zijn (6-8 minuten).
Roer de korianderblaadjes erdoor en neem de pan van het vuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Voeg tegelijk met de bloemkool 100 gr doperwten uit de diepvries toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
India