Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
lombok
gedroogde
▢
50
gram
lombok rawit
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
1
theelepel
laos
▢
3
blaadje(s)
salam
▢
1
stukje
trassi
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
blokjes
goudbouillon
▢
½
liter
olie
▢
wat
zout
▢
kleine
citroen
sap er van
Instructies
Kruiden m.u.v. de lomboks 2 a 3 min. fruiten in de olie.
Hieraan de zacht gekookte en fijngemaakte lomboks toevoegen en op een klein vuur gaar laten sudderen.
Het citroensap, bouillonblokje en eventueel wat zout toevoegen.
De massa laten indikken en daarna laten afkoelen.
In een goed afgesloten pot is deze sambal in de koelkast maandenlang houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
India