Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Babjak 1
Gebakken Sambal
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
verse
rode lomboks
▢
3
grote
uien
gesnipperd
▢
3
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
3
stukjes
trassi
▢
2
blaadjes
laurier
▢
1
theelepel
laos
▢
1
stengel
sereh
▢
10
kemirienoten
▢
olie
Instructies
Snij de lomboks in kleine stukjes en deel de kemiries in vieren.
Maak dit samen fijn met de trassi, ui en de knoflook.
Het beste hiervoor is een vleesmolen.
In ieder geval moet het erg fijn zijn.
Doe 2 kopjes olie in een juspan en fruit het geheel met de laurierblaadjes, laos en sereh op een middelmatig vuur.
Goed blijven omroeren zodat het niet aanbakt.
Temper het vuur en proef af en toe.
Wil men meer maken, dan meer lombok, uien, trassi en knoflook gebruiken.
Na verloop van tijd is de olie goed ingetrokken en de sambal is klaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië