Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Malaka 1
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
rode lomboks
▢
5
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
spriet sereh
▢
1
stukje
trassi
▢
3
uien
fijngestampt
▢
2
eetlepel(s)
asemwater
▢
1
kopje
santen
▢
olie
▢
zout
Instructies
De rode lomboks worden ontdaan van de pitjes.
Voor de stengel sereh kan men ook 1 theelepel serehpoeder gebruiken.
De uien, knoflook en lombok kunnen ook in een vleesmolen fijngehakt worden.
Fruit in wat olie de trassi (iets meer dan normaal), knoflook, ui en de lombok.
Voeg dan het asemwater toe en laat alles op een klein vuur sudderen.
Na ca. 10 min. de santen erbij en goed door laten koken tot het ingedikt is.
Afmaken met wat zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië