Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Malaka 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
gesnipperde
lomboks
▢
10
eetlepels
ui
gesnipperd
▢
6
tenen
knoflook
gesnipperd
▢
2
theelepel
laos
▢
1
stukje
asem
walnootgrootte 1/8 blok santen
▢
4
eetlepels
olie
▢
2
theelepel
trassi
▢
zout
▢
1
spriet sereh
in vieren
Instructies
Wrijf uien, knoflook, laos, sereh, trassi en zout tot een brij.
Bak dit in olie tot de uien geel zijn.
Stamp intussen de lombok fijn.
Voeg lombok, asemwater gemaakt met 4 eetlepels water en de asem, aan de massa toe.
Roer het blokje santen er doorheen en kook de sambal tot de uien gaar zijn en de olie uit de santen boven drijft.
Magnetron:
Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt 2-3 min. op 100%.
Voeg de gewreven knoflook, uien, kruiden en het zout toe en verwarm alles onafgedekt 5-6 min. op 100%.
Roer de lombok, asemwater en santen erdoor en laat alles nog ca. 5-6 min. op 50% sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië