Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Wouter
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pot
sambal oelek
à 750 gram
▢
5
grote
uien
fijngesneden
▢
3
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
2
theelepel
laos
▢
2
blaadjes
salam
▢
2
eetlepels
javaanse suiker
▢
1
stuk
trassi
▢
1
kopje
olie
▢
2
stengels
sereh
▢
ketjap manis
Instructies
Giet de olie in een diepe braadpan.
Fruit hierin de knoflook, trassi, uien en de laos.
Voeg daarna de sereh, blaadjes salam, Javaanse suiker (bruine suiker is ook prima) en sambal toe.
Laat alles goed warm worden.
Giet er dan ketjap bij totdat de sambal een donkerbruine kleur krijgt.
Goed blijven omroeren
Op een laag vuur laten indikken.
De olie is dan goed ingetrokken en de sambal wouter is klaar
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze sambal is in de koelkast lang houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië