Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal boeboek kering
Droge sambal
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
ebbi
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
5
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
kentjoer
▢
2
blaadjes
djeroek poeroet
▢
1
theelepel
trassi zout
▢
1
eetlepel(s)
witte suiker
▢
3
eetlepel(s)
olie
Instructies
Rooster de gedroogde garnalen en stamp of maal ze fijn.
Ook de kruiden stampt men fijn, waarna alle ingrediënten vermengd worden.
Maak de olie heet
Haal de pan van het vuur en roer de gestampte massa er doorheen.
Draai het vuur op z'n laagst of gebruik een sudderplaatje.
Zet de pan er weer op en roer de sambal nog 2 à 3 min. goed door.
Laat hem dan op een bord goed afkoelen en verwijder eventuele restjes djeroek poeroet.
Doe de sambal in een goed afgesloten jampot.
Magnetron:
Verwarm 3 eetlepels olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
Roer de gestampte massa erdoor en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 50%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië