Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Peteh
sambal met petebonen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
potje
petehbonen
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
1
ui
fijngesneden
▢
4
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
schijfje
laos
▢
1
spriet sereh
▢
200
gram
garnalen
verse
▢
1
eetlepel(s)
trassiwater
▢
1
eetlepel(s)
asemwater
▢
½
blok
santen
▢
zout
▢
olie
Instructies
Stamp en braad de kruiden, behalve de sereh.
Meng de sambal, trassi en asem door het mengsel.
Even laten doorkoken en dan de petehbonen, garnalen en santen toevoegen.
Dit mengsel laten doorkoken tot de olie boven komt drijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië