Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal teri
Uit Tapanoeli
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
gesnipperde
lomboks
▢
5
eetlepel(s)
ui
gesnipperd
▢
1
spriet sereh
▢
2
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
50
gram
ikan teri
▢
6
eetlepels
▢
olie
Instructies
Wrijf lombok en uien fijn en voeg tomatenpuree toe.
Bak dit mengsel in 2 eetlepels olie.
Bak de teri in4 eetlepels olie tot hij geel is.
Meng de teri met de gebakken kruiden.
Geen zout toevoegen omdat de teri zelf erg zout is.
Magnetron:
Verwarm 2 eetlepels olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
Voeg de gewreven lomboks, uien en tomatenpuree toe en verwarm alles onafgedekt 4 à 5 min. op 100%.
Verwarm vervolgens in een magnetronschaal 4 eetlepels olie onafgedekt 3 à 4 min. op 100%
Roer de teri erdoor en laat alles onafgedekt nog 1 à 2 min. op 100% doorwarmen.
Vermeng dit met de kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië