Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal loeat
Uit timor
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
gesnipperde
lomboks
▢
3
eetlepel(s)
ui
gesnipperd
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
½
theelepel
ketoembar
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
1
theelepel
witte suiker
▢
1
eetlepel(s)
bieslook
gehakt
▢
1
citroen
sap er van
▢
zout
Instructies
Wrijf lombok, uien, trassi, zout, ketoembar en suiker samen tot een brij en voeg daar de tomatenpuree bij.
Bak dit op tot de uien geel worden en voeg dan het citroensap toe.
Meng er voor het opdoen de bieslook door.
Magnetron:
Verwarm 2 eetlepels olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
Voeg de gewreven lomboks, uien, kruiden en tomatenpuree toe en verwarm alles onafgedekt 4-5 min. op 100%.
Roer het citroensap met het bieslook erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië