Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afghaanse baklava
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
boter
▢
1
theelepel
versgemalen kardemom
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
vellen fyllodeeg
▢
2
eetlepels
gesmolten boter
▢
amandelen
▢
kaneelkardemommengsel
▢
3 ½
dl
water
▢
350
gram
suiker
▢
1
theelepel
vers citroensap
▢
Cashewnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt op heel laag vuur 250 gr boter.
Vermeng in een klein schaaltje 1 theelepel versgemalen kardemom met 1 theelepel kaneel.
Leg 2 vellen fyllodeeg op een stuk bakpapier en smeer er met een kwastje 2 eetlepels gesmolten boter over.
Verdeel er dan een dun laagje amandelen en een klein beetje van het kaneelkardemommengsel over.
Herhaal dit enkele malen en smeer op het bovenste laagje deeg alleen gesmolten boter.
Bak de baklava op 190°C tot het fyllodeeg goudbruin is.
Neem de baklava dan uit de oven en bereid de siroop.
Vermeng voor de siroop 3 1/2 dl water met 350 gr suiker en 1 theelepel vers citroensap.
Breng dit mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat de siroop 5 minuten sudderen.
Snijd de nog warme baklava in kleine driehoekjes en druppel er de siroop over. Bestrooi de baklava tot slot met gehakte cashewnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Afganistan