Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng boontjes van de Koninklijke Marine
Gekruiden boontjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
sperzieboontjes
▢
2
grote
uien
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
laos
▢
2
theelepel
bruine basterdsuiker
▢
peper
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
Fruit in olie de uien, knoflook, sambal, trassi en de bruine suiker.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toe.
De bonen niet helemaal gaar laten koken.
Als de uien bruin zijn, de bonen toevoegen.
Daarna een kopje melk of ⅛ blok santen erbij.
Op een klein vuur ca. 30 min. laten door sudderen.
Bij de boontjes kan ook wat gehakt, nasivlees of stukjes dungesneden spek toegevoegd worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Indonesië