Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng Bami 1
gekruiden varkensvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
varkensvlees
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
2
uien
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
▢
1
eetlepel
sambal oelek
▢
2
theelepel
djahé
▢
nootmuskaat
▢
zout
▢
peper
Instructies
Wrijf het gesneden varkensvlees in met zout, peper, nootmuskaat en de ketjap.
Laat dit even intrekken.
Fruit dan in olie de trassi, uien, knoflook, sambal en djahé.
Doe er dan de stukjes vlees in en laat het goed bruin worden.
1 Kopje water toevoegen en alles ca. 30 min. laten sudderen zodat er een ingedikte massa overblijft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië