Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goring Remploh
gekruiden kippenmaagjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kippenmaagjes
▢
2
uien
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
▢
2
blaadje(s)
salam
▢
1
theelepel
laos
▢
1
eetlepel
sambal oelek
▢
2
tomaten
in stukken
▢
nootmuskaat
▢
zout
▢
peper
Instructies
Was de maagjes en kook ze zacht met zout, peper, laos, en blaadjes salam.
Giet ze af en uit laten lekken in een vergiet.
Bewaar de bouillon.
Fruit in wat olie de uien, knoflook, trassi, sambal en de tomaat.
Doe de maagjes erbij en maak af met wat nootmuskaat.
Laat alles ca. 10 min. op een klein vuur sudderen onder toevoeging van wat bouillon.
Indien ze droog gebakken worden, dus zonder bouillon, zijn ze ook lekker te eten, vooral bij de borrel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Gevogelte
/
Kinderkoken
Land van herkomst
Indonesië