Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng Oedang
gekruide gernalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
garnalen
▢
5
uien
gesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
2
theelepel
laos
▢
½
theelepel
trassi
▢
½
kopje
santen
▢
asemwater
▢
fijngehakt
Instructies
De garnalen worden gepeld en met zout ingewreven.
Fruit in wat olie de fijn gewreven uien, knoflook, laos en trassi.
Doe er daarna de garnalen, asemwater en santen bij.
Laat de massa doorkoken tot de saus dik wordt en de olie eruit komt.
Voor de smaak kan men er een blaadje djeroek poeroet bij doen.
Magnetron:
Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
Voeg de garnalen toe
Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2-3 min. op 100%. en verwarm alles onafgedekt 2 min. op 100%.
Roer het asemwater en santen erdoor en laat alles afgedekt in 2-3 min. op 100% warm worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië