Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng bengbeng
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
dengdeng
▢
1
rode ui
fijngesneden
▢
4
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
1
schijfje
laos
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
eetlepel(s)
asemwater
▢
1
stukje
javaanse suiker
Instructies
Fruit de ui met de laos en sambal.
In een andere pan bakt men de dengdeng droog op.
Trassi met water aanmaken en samen met het asemwater en Javaanse suiker bij de gefruite uien doen.
Dan de dengdeng toevoegen en het geheel laten bakken tot de olie boven komt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië