Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng Tahoe Boemboe Bali
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
blok
tahoe
▢
¼
blok
santen
▢
8
eetlepels
olie
▢
2
dl
water
▢
3
eetlepels
uien
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
5
gepofte
kemiries
▢
1
theelepel
koenjit
▢
1
theelepel
djahé
▢
2
theelepel
Javaanse suiker
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
zout
Instructies
Snij de tahoe in dobbelstenen en bak ze in de olie goudgeel.
Uit laten lekken op keukenpapier.
Wrijf uien, knoflook, sambal, kemirie, koenjit, djahé, suiker en wat zout tot een brij.
Fruit deze brij in het restant olie.
Voeg er het water, dan de santen en daarna de ketjap bij.
Dan de uitgelekte tahoe toevoegen en opkoken tot de massa begint in te dikken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Indonesië