Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goring telor 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
hardgekookte
eieren
▢
1
fijngesneden
ui
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
4
ontvelde
tomaten
in stukjes
▢
1
theelepel
laos
▢
3
blaadje(s)
salam
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
kopje
melk
▢
citroensap
▢
zout
Instructies
Fruit in wat olie de uien en knoflook heel licht en doe er de sambal, laos, tomaten, salam, citroensap, suiker en zout bij.
Alles goed doorroeren en even laten doorkoken.
Daarna de melk erbij en weer goed doorroeren om schiften te voorkomen.
Het moet een gladde saus worden.
De gepelde eieren erbij doen en 5 min. laten meekoken onder voortdurend omroeren.
De saus mag iets inkoken.
Voor het opdienen de eieren halveren en de saus er overheen gieten.
Bij gebrek aan citroensap kan men hiervoor 1 eetlepel azijn nemen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als men dit gerecht extra lekker wil maken, kan men garnalen en petehbonen toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië