Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoen toemis andijvie
Gekruiden andijvie met vlees en garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
krop
andijvie
▢
200
gram
varkensvlees
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
fijngesneden
ui
▢
100
gram
garnalen
▢
1
eetlepel(s)
chinese ketjap
▢
1
theelepel
ve-tsin
▢
3
eetlepel(s)
olie
Instructies
Olie heet maken en de ketjap hierin schroeien, direct daarna het vlees, uien, knoflook en ve-tsin toevoegen en ca. 4 min. laten fruiten.
Dan de garnalen met wat peper en zout en een kopje water erbij.
Zodra alles kookt, gaat de andijvie erbij en goed doormengen.
Het vuur wordt gedoofd.
De pan blijft heet genoeg om de andijvie gaar, maar knapperig te houden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van andijvie kan ook chinese kool gebruikt worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië