Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer Godok santen
Gekruiden groenten met garnalen en santen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
witte kool
in stukjes
▢
6
petehbonen
in reepjes
▢
1
grote
aubergine
▢
1
stukje
trassi
▢
4
kleine
tomaten
in partjes
▢
150
gram
sperziebonen
▢
3
kopjes
dunne santen
▢
3
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
grote
ui
in dunne ringen
▢
100
gram
garnalen
in stukjes
▢
3
blaadje(s)
djeroek poeroet
▢
½
theelepel
ve-tsin
▢
2
rode lomboks
in dunne ringen
▢
1½
kopje
dikke santen
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
½
theelepel
djahé
▢
3
kemiries
fijngestampt zout
Instructies
Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook. Als de uien bruin zijn, doe er dan de petehbonen, lombok en
djeroek poeroet bij. Zet het vuur laag en giet er dan de dunne santen bij. Als het begint te koken dan
de garnalen. Aubergine (in dobbelstenen), kool, gehalveerde bonen, ketoembar, djah), ve-tsin, kemirie
en zout erbij. Indien de kool en bonen half gaar zijn, de tomaten en dikke santentoevoegen. Nog even
laten doorsudderen. Serveer met witte rijst, een vleesgerecht, kipgerecht en sambal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië