Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer asem tomaat spesial
gekruiden tomaat met garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
dl
kippenbouillon
▢
1
stuk
tahoe
5x5 cm
▢
750
gram
tomaatjes
niet rijpe
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
theelepel
sambal trassi
▢
1
theelepel
laos
▢
2
theelepel
Javaanse suiker
▢
150
gram
garnalen
verse
Instructies
Breng de pittig gekruide bouillon aan de kook en voeg de in blokjes gesneden tahoe toe.
Temper de warmtebron en laat alles 3 min. zachtjes pruttelen.
Was de tomaatjes en leg ze in de bouillon.
Voeg vervolgens de ragfijn gesnipperde uien, uitgeperste knoflook, sambal trassi, laos en suiker toe.
Schep alles goed om en tracht zoveel mogelijk vellen van de tomaten te verwijderen.
Zodra de tomaten zacht zijn, de garnalen toevoegen.
Nu de pan van het vuur nemen en het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal.
Men kan, voordat de pan van het vuur wordt genomen, een flinke handvol schoongewassen taugé toevoegen.
Dit maakt het gerecht aantrekkelijker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Indonesië