Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bami kuwa
Bami soep andere stijl
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
bami
grove of fijne
▢
2
speklappen
magere / of hamlappen
▢
100
gram
garnalen
▢
½
blikje
bamboespruiten
▢
50
gram
taugé
schoongemaakt
▢
100
gram
worteltjes
in reepjes
▢
¼
witte kool
fijngesneden
▢
2
blaadje(s)
djeroek poeroet
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
Instructies
Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook tot de uien beginnen te bruinen.
Intussen het vlees in kleine reepjes snijden en dit mee fruiten.
Uiteraard heeft men van het vlees eerst ca. 2 liter bouillon getrokken en het vlees laten uitlekken voor het mee fruiten.
De schoongemaakte groenten laten uitlekken en bij de rest toevoegen.
De overgebleven bouillon wordt er langzaam bijgegoten en op een klein vuur bijna gaar laten koken.
De bami kan ruim van te voren gaar gekookt worden. In een vergiet laten uitlekken.
De bami in een diep bord opdienen en de bouillon met groenten erover heen scheppen.
Als extra garneringreepjes omelet en heel fijngesneden selderie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Soep
Land van herkomst
Indonesië