Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soto Deboe
gekruiden soep met lamsvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
lamsvlees
in blokjes
▢
250
gram
taugé
▢
250
gram
kool
in slierten gesneden
▢
1
grote
tomaat
in stukken
▢
1
plak
tempeh
in blokjes
KRUIDEN:
▢
3
eetlepels
uien
gesnipperde
▢
2
tenen
knoflook
gesnipperde
▢
½
theelepel
ketoembar
▢
1
theelepel
laos
▢
½
theelepel
djahé
▢
1
eetlepel
Javaanse suiker
▢
2
salamblaadjes
▢
peper
▢
zout
Instructies
Zet de blokjes vlees op met wat zout in ca. 1 liet kokend water.
Wrijf uien met knoflook, ketoembar, laos, djahé en suiker tot een brij.
Voeg dit mengsel toe aan de bouillon.
Doe er na ca. 30 min. de tempeh bij.
Als het vlees gaar is de kool, taugé en tomaat toevoegen.
Op smaak brengen met peperen zout.
Magnetron:
Halveer de hoeveelheden.
Breng in een magnetronschaal van 1 liter de bouillon afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
Doe er het vlees en kruiden mengsel bij en verwarm alles afgedekt 25 min. op30%.
Voeg 5 min. voor het einde de tempeh, kool en taugé toe en roer vlak voor het opdienen de tomaat erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Magnetron koken
/
Soep
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië