Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidig Indonesisch Varkensvlees met Prei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
varkensvlees
in blokjes gesneden
▢
2
grote
uien
fijngesneden
▢
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
djahé
gemberpoeder
▢
2
theelepels
kentjoer
galangal
▢
5
kemiries
fijngestampt
▢
½
eetlepel
djinten
komijn
▢
1
kopje
prei
fijngesneden
▢
1
kopje
bouillon
▢
1
ei
geklutst
▢
1
eetlepel
meel
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Instructies
Wrijf het varkensvlees in met de kruiden.
Verhit wat olie in een pan en bak het vlees bruin.
Meng het meel met het geklutste ei en leng het aan met een kopje bouillon.
Voeg de prei toe aan het mengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg dit alles toe aan het vlees en laat het sudderen op laag vuur totdat bijna al het vocht is verdampt en het vlees gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt dit gerecht serveren met gestoomde witte rijst en groenten naar keuze.
Als wijnadvies past een lichtzoete Riesling goed bij de pittige en aromatische smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië