Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Daging Goreng ketjap
gekruiden lamsvlees in ketjapsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
lamslappen
▢
1
eetlepel(s)
boter
▢
¼
liter
water
▢
5
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
3
tenen
knoflook
gesnipperde
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
citroen
sap er van
▢
1
zout
Instructies
Wrijf uien, knoflook en zout tot een brij en fruit die in de boter tot de uien geel zijn.
Bak de in kleine stukjes gesneden lapjes vlees enige tijd mee en voeg daarna het water, citroensap en ketjap toe.
Laat het geheel verder stoven tot het vlees gaar en mals is.
Magnetron:
Verwarm de boter in een ovenvaste schaal van 2 liter onafgedekt ca. 1 min. op 100%.
Schep de gewreven kruiden erdoor en verwarm deze onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
Doe het vlees erbij en verwarm dit onder af en toe roeren 3 à 4 min. op 100%.
Schenk het water met citroensap en ketjap erbij en verwarm alles afgedekt 14 à 16 min. op 70% totdat het vlees gaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Magnetron koken
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië