Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pansis Makreel
gestoomde en gebakken makreel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
gestoomde
makreel
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
3
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
5
blaadjes
djeroek poeroet
▢
1
spriet
sereh
▢
½
theelepel
trassi
▢
1
eetlepel(s)
sambal
▢
1
eetlepel(s)
water
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
citroensap
of asemwater
▢
suiker
naar smaak
▢
zout
naar smaak
Instructies
De makreel ontgraten.
Fruit de fijngewreven uien en knoflook met de trassi en sambal of 5 verse gesnipperde lomboks in de olie.
De sereh en djeroek poeroet toevoegen.
Daarna de stukken makreel erbij en laten bakken onder goed omscheppen.
Dan de ketjap, water, citroensap en wat zout en suiker toevoegen.
Blijven omscheppen tot de massa droog wordt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht een dag van te voren maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Indonesië