Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam boemboe Bali 3
gekruide kip uit Bali
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
van 1 à 1½ kg
▢
6
eetlepel(s)
olie
▢
½
blikje
tomatenpuree
Kruiden:
▢
3
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
2
tenen
knoflook
gesnipperde
▢
2
theelepel
sambal
▢
1
theelepel
trassi
▢
2
theelepel
djahé
▢
1
spriet
sereh
▢
zout
Instructies
Snijd de kip in stukken en wrijf ze in met zout.
Maak de olie heet en bak de kip goudbruin.
Wrijf uien, knoflook, sambal, trassi en djahé tot een brij en laat die meebakken tot de uien geel zijn.
Voeg de tomatenpuree toe, de sereh en een scheut water en laat de kip in deze saus gaar stoven.
Magnetron:
Verwarm in een wijde schaal de helft van de olie onafgedekt 1-11/2 min. op 100%.
Schep de kruidenbrij erdoor met de tomatenpuree en verwarm alles onafgedekt 2-3 min. op 100%.
Leg de stukken kip (zonder zout) erop, voeg de sereh en een scheutje water toe en verwarm het gerecht afgedekt 18-22 min. op 70%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië