Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam boemboe idjoe
groene kip uit Padang
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
van 1 à 1½ kg
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
¼
liter
water
▢
5
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
5
kemiries
gepofte
▢
5
groene lomboks
ontpitte en fijngesneden
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
djahé
▢
½
theelepel
koenjit
▢
1
spriet
sereh
▢
zout
Instructies
Snijd de kip in grove stukken.
Wrijf uien, lomboks, kemiries, laos, djahé, koenjit en zout samen tot een brij en fruit dit in de olie tot de uien geel zijn.
Voeg er dan het water, sereh en stukken kip bij.
Kook alles tot de kip gaar is en de bouillon tot de helft ingedampt is.
Magnetron:
Verwarm in een magnetronschaal van 2 liter 2 eetlepels olie onafgedekt 1 min. op 100%.
Roer er de kruidenbrij door en verwarm alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
Leg de kip erop en voeg 1 dl water toe.
Maak de kip afgedekt in 20 à 22 min. gaar op 70%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië