Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
AJAM PANGEH
gekruide kip op z'n Bantams
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kippenborst
▢
⅙
blok santen
▢
2
eetlepels
olie water
Kruiden:
▢
10
eetlepels
gesnipperde uien
▢
3
tenen
gesnipperde knoflook
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
8
kemiries
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
djahé
▢
1
theelepel
koenjit
▢
2
salamblaadjes
▢
1
theelepel
basilicum sap van 1 citroen
▢
zout
Instructies
Wrijf de helft van de uien fijn met alle knoflook, sambal, kemiries, laos, koenjit en djahé. Roer de
andere helft van de uien hier doorheen en bak dat alles even op in de olie tot de uien geel zijn. Zet de
kip op met kokend water en zout; kook de stukken kip half gaar, haal het vlees van het bot en snijd het
in dobbelstenen. Zet 2 dl van de bouillon op met de santen en de kruiden en voeg er, als het kookt, de
stukjes kip toe. Kook de massa tot het kippenvlees gaar is en de saus ingedikt. Roer er dan het
citroensap door en een theelepel basilicum.
Magnetron:
De hoeveelheid halveren en het water vervangen door 2 dl kippenbouillon. Verwarm in een
magnetronschaal van 2 liter de olie onafgedekt 1 min. op 100%. Roer er de kruidenbrij door en fruit
alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%. Maak de kip afgedekt in 7 à 8 min. gaar op 70%. Breng de
bouillon met de santen en kruiden in een wijde schaal onafgedekt in 3 à 4 min. op 100% aan de kook.
Roer de blokjes kippenvlees door de bouillon. Verwarm alles nog onafgedekt 6 à 7 min. op 30%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië