Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam goelai
gekruide kip in een pittige saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
van 1 à 1,½kg
▢
blok
santen
▢
olie
▢
1
liter
water
Kruiden:
▢
5
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
3
tenen
knoflook
gesnipperde
▢
2
theelepel
ketoembar
▢
5
kemiries
▢
2
theelepel
laos
▢
2
theelepel
Javaanse suiker
▢
2
theelepel
koenjit
▢
2
salamblaadjes
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd de kip in grove stukken.
Wrijf uien fijn met knoflook, kemiries, laos, koenjit, ketoembar, suiker, peper en zout.
Bak dat alles even op in de olie tot de uien geel zijn.
Zet de kip op met water en zout en voeg kruidenmengsel en salam toe.
Laat dit zachtjes koken tot de kip half gaar is.
Doe er nu ook de santen bij en laat alles doorstoven tot de kip gaar is.
Magnetron:
Het water vervangen door 1 dl kippenbouillon.
Verwarm in een magnetron schaal van 2 liter de olie onafgedekt 1 min. op 100%.
Roer er de kruidenbrij door en fruit alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
Leg de kip erop en verwarm alles afgedekt in 10 à 12 min. op 70%.
Voeg de bouillon met de santen en salam toe en bereid de kip afgedekt nog 10-12 min. op 70%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië